nilma

min blogg | mina tankar | mitt liv

Vågar man anmäla sig till ett maraton?

Att springa ett maraton, alltså ett lopp på 4,2 mil, det vore kul att klara av. Men samtidigt är det ju en rätt så stor utmaning. Tänker att man måste vara riktigt vältränad samt sett till att man ätit rätt innan och kanske även satsar på kosttillskott, klicka här för se mer om det. Det är en del förberedelser man ska se till att göra, samt att man måste även se till att ha en positiv inställning. Jag kikade lite på nätet om att göra en första maraton och vad som krävs. Bland annat stod det att det är bra att bygga en ordenligt grund. Att öka upp antal kilometer man löper så väl som att man bör stärka upp kroppen så att man undviker skada sig. Det med styrkepass av olika slag.

Man ska satsa på långpass

Jag läste även det att efter att man har kommit igång med styrkepassen så ska man sedan satsa på långpassen. Att öka mängden löpning helt enkelt. Längden på långpassen kan variera från 60 minuter för en otränad och från 90 minuter till runt tre timmar eller längre för en mer vältränad person. Det är för att vänja kroppen vid längre distanser.

Det stod även att man inte måste ha klarat av hela distansen på 4,2 i träning innan man tävlar. Det är bättre att springa 2 mil flera gånger om en att göra 3 mill strax innan tävlingen.

Ja jag får väl se om jag kanske ska satsa på detta!

12 Feb 2020