nilma

min blogg | mina tankar | mitt liv

Underbart med skogspromenader på hösten

Även om sommaren och dess väder är det jag tycker allra bäst om så gillar jag hösten med, Om det är fina dagar. Regniga höstdagar kanske inte är lika toppen, i alla fall inte att vara ute i. Då är det framför en brasa inne, med en bok man ska vara. Men är det en fin höstdag, så njuter jag av att ta mig ut i skogen. Promenader och ibland för löpträning. Just att promenera i skogen om hösten är mysigt, då det nu börjar byta färger. Man kan även hitta svamp samt en del bär. Så jag brukar allt ta med mig korgen ut. 

Höst är jakttider

Det man ska tänka på när man är ute i skogen om hösten, är att det kan finnas jägare ute, då det är jakttider. Älgjakten i södra och mellersta Sverige startar i början av oktober och pågår cirka två månader. I norra Sverige startar älgjakten i början av september och är uppdelad i två perioder med uppehåll för brunsten i månadsskiftet september-oktober.(källa:Jägarförbundet) Den som jagar kan ha behov av åtelkamera, kikarsikten med mera. Det hittar man på Handla Digitalt. 

Så är man den som inte jagar, så är det bra att inte gå där man vet att jägare håller till eller tydligt visa att man är ute. Fast det är inte allt bra att störa dem heller, det uppskattas sällan. Men det finns platser i skogen att vara på där de inte är. 

9 Sep 2019