nilma

min blogg | mina tankar | mitt liv

Ska du ta körkort?

Planerar du för att ta körkort? Det finns flera vägar att gå för att ta det där eftertraktade kortet. Det går att gå på trafikskola Västerås, gå intensivkurs eller köra privat. Dock är det en del moment du ska göra, oavsett vilket alternativ du väljer. Det du ska börja med allra först, det är att ansöka om ett körkortstillstånd. Missa inte att du då ska skicka in ett synintyg, som är max 2 månader gammalt. Du skickar in din ansökan till Transportstyrelsen. Om du får ett, så är det giltigt i 5 år.

Vilken väg är bäst att gå för att ta körkortet?

Du kan som sagt välja lite olika sätt att ta ditt körkort på. En intensivkurs är oftast det snabbaste sättet, då du uinder en intenvis tid kombinerar teorin med körningen. Dock kan det vara bra att ha en del förkunskaper innan det. Om du väljer en trafikskola Västerås, så får du boka in dig på körlektioner, samt gå en teoriutbildning. Sen går det även att köra privat, men då måste du och den du ska köra med gå en handledarkurs före det.

Det finns obligatoriska moment du måste göra när du ska ta körkkort. Det är riskettan och risktvåan. Riskettan är en teoretisk del som handlar om riskfyllda beteende, alkohol och droger i trafiken. Denna del brukar vara under en 3 timmar lång teorilektion kan man säga. Efter det så kommer risktvåan, även känt som halkbanan. Du får då bland annat köra på halt underlag med mera. När du har gjort båda riskutbildningarna och är bekväm med din körning samt känner dig säker på teorin så är det dags att du skriver teoriprovet samt gör din uppkörning. 

24 Aug 2020