nilma

min blogg | mina tankar | mitt liv

Inte skönt att bli utsliten

Jag har en kompis, som jobbar på lager. Där är det tydligen ingen som tänkt nåt alls på att det ska vara ergonomiskt. Förvisso har de en del saker, som gaffeltruckar med mera, men det är ofta de får lyfta och bära tunga saker för hand. Det är inte bra, för det kan leda till att man blir utsliten. Det gäller att tänka på sig och sin kropp så att den orkar med. Det finns ju så mycket bra hjälpmedel idag för olika yrken och branscher liksom. På vecto.com finns det till exempel smarta transportsystem. Fler arbetsgivare och chefer behöver tänka till lite!

Alla arbetsplatser behöver tänka ergonomiskt

Det spelar i stort sett ingen roll var man jobbar. Ergonomi är viktigt överallt. Det kan se ut på olika sätt så klart, beroende på vad man jobbar med. Sitter man på kontor är det bra att anpassa skrivbord, stol, dator med mera, är det lager eller industri är det ofta hjälpmedel för att lyfta tunga saker som behövs. Även de som jobbar inom vården behöver ha hjälpmedel. 

Jag får säga att jag haft tur med mina arbetsplatser. Där har det alltid varit stort fokus på ergonomin. Vi har till och med haft ergonomer som kommit in och gett förslag på åtgärder med mera. Sådant är viktigt. Man vill som sagt inte slita ut sig på sitt jobb. Då leder det ju bara till sjukskrivningar, vilket inte är bra för någon.

12 Sep 2019