nilma

min blogg | mina tankar | mitt liv

Håll ordning på kontoret

Även om det är så att ni har kontorsstädning på jobbet, till exempel via www.stadcompaniet.se. så är det bra att du själv håller en bra ordning. Ett stökigt skrivbord är inte så bra och kan dämpa kreativiteten och arbetslusten med för den delen. Så det kan vara bra att då och då rensa en del. Skrivbordet kan du rensa nu, direkt! Ett rent skrivbord kan göra dig stressad. Sedan kan en liten oreda snabbt växa sig stor.

Smarta tips när du rensar

Om det finns saker du inte vill kasta, lägg dem i en särskild låda och sätt datum på när du gjorde det. Har du inte öppnat lådan på två månader, ja då kan du kasta den. Se även till att organisera ditt skrivbord. Om du är högerhänt, se till så att telefonen finns på vänster sida eftersom du behöver plats på höger sida för att skriva ner saker i ditt anteckningsblock.

Dela upp papper i aktiva och passiva, och förvara dem i olika projektmappar med olika färger. De allra mest passiva kan vara på något lager någonstans, till exempel äldre bokföring som måste sparas.

Sedan, allt måste inte finnas på skrivbordet, utan skaffa olika sorters förvaringslådor, hyllor, hurtsar med mera. 

Få in bra rutiner varje dag, då är det enklare att hålla ordning. Öppna post och sortera direkt, och ta för vana att göra det i samband med någon annan rutin som du redan har och som fungerar, som att läsa din mejl eller dricka ditt förmiddagskaffe.

18 Apr 2022