nilma

min blogg | mina tankar | mitt liv

Dags för examensfest

Efter år av hårt arbete, sena nätter och oräkneliga koppar kaffe är det äntligen dags att fira – jag har tagit examen! För att markera denna stora milstolpe i mitt liv har jag bestämt mig för att anordna en storslagen fest i mina föräldrars vackra trädgård i Göteborg. Planeringen är i full gång, och det är mycket som behöver falla på plats för att skapa en minnesvärd och glädjefylld kväll.

Partytält för en lyckad fest oavsett väder

Göteborgs väder kan vara ganska opålitligt. Därför var det jag kände var viktigast i mina förberedelser att hyra ett partytält. Att hitta rätt leverantör visade sig vara enklare än jag trodde. Jag stötte på hyra-partytalt-goteborg.se, som erbjuder ett brett utbud av tält i olika storlekar och stilar. De var otroligt hjälpsamma och professionella, vilket gjorde processen både smidig och snabb. Tältet kommer inte bara att skydda oss mot eventuellt regn eller gassande sol, utan också skapa en elegant och bekväm atmosfär för festen.

Catering

När det gäller mat, vill jag att mina gäster ska få njuta av en riktig festmåltid. Därför har jag valt att anlita ett cateringföretag för att ta hand om all mat och dryck. Efter att ha undersökt flera alternativ, valde jag ett lokalt cateringföretag som specialiserar sig på färska, säsongsbetonade rätter. De har arbetat med mig för att skapa en meny som inkluderar både vegetariska och veganska alternativ, liksom traditionella favoriter. Detta beslut gjorde livet mycket enklare och låter mig fokusera på andra detaljer som behövs för att festen ska bli en succé.

Den perfekta atmosfären

Dekorationerna är kanske det mest tidskrävande men också det mest kreativa och roliga momentet i planeringen. Jag vill att trädgården ska förvandlas till en magisk plats som verkligen reflekterar den speciella stunden.

Blommor och ljussättning

Jag har bestämt mig för att fylla trädgården med vackra blommor och ljusslingor. Blommorna kommer inte bara att bidra till en färgstark och levande atmosfär, utan också sprida en underbar doft. Ljusslingorna kommer att ge en mjuk och inbjudande belysning, perfekt för när solen går ner och festen fortsätter in på natten. Att planera exakt var varje ljusslinga och blombukett ska placeras har dock visat sig vara en större utmaning än jag trodde, men jag ser fram emot det slutliga resultatet.

Drinkbordet

Ett annat element som kräver mycket planering är drinkbordet. Jag vill erbjuda en variation av drycker som passar alla smaker, från klassiska cocktails och mocktails till vin och öl. Att välja rätt glas, tillbehör och dekorationer för drinkbordet har varit en utmaning, men det är också ett roligt sätt att sätta en personlig touch på festen. Jag har också planer på att inkludera några unika och överraskande drinkar för att verkligen imponera på mina gäster.

Musik och underhållning

Vad är en fest utan bra musik och underhållning? Jag har satt ihop en spellista som inkluderar allt från mina favoritlåtar till tidlösa klassiker som garanterat kommer att få folk att dansa. Förutom musiken har jag planerat några roliga aktiviteter och spel för att hålla stämningen på topp hela kvällen. Att balansera mellan att skapa en avslappnad atmosfär och att hålla energin uppe är nyckeln, och jag är säker på att vi kommer att hitta rätt mix.

Samla vänner och familj

En av de mest spännande delarna av förberedelserna har varit att sätta ihop gästlistan. Att fira min examen med de människor som har stöttat och inspirerat mig under hela min resa är oerhört betydelsefullt. Jag har bjudit in nära familj, vänner och några av mina favoritlärare som alla har spelat en roll i att hjälpa mig nå dit jag är idag.

15 Jun 2024