nilma

min blogg | mina tankar | mitt liv

Att tänka på inför begravningen

En begravning är något som hjälper till att bearbeta sorgen man har efter att någon när eller kär har avlidit. Det kan vara skönt att ha stöd från flera under en begravning och inte göra den i avskildhet. 

För att få bra hjälp inför en begravning så är det bra att kontakta en begravningsbyrå. Det finns flera begravningsbyråer Västerås att välja på. En begravningsbyrå har personal som har vanan inne samt att de är kunniga inom detta område. De kan hjälpa dig genom att visa vilka valmöjligheter som finns och att ordna det som du vill ha hjälp med.

Hur ska begravningen se ut?

Det är viktigt att tas hänsyn till om den bortgångne har haft önskemål om hur hans eller hennes begravning ska vara. Men om de kanske sagt att de vill ha en anspråkslös begravning så kan det varit för att de inte ville vara till besvär. Vill du då som anhörig ha det lite mer, så kan det vara ok. Några formella krav på hur en begravning ska vara finns egentligen inte. Du har alltså ganska stora möjligheter att själv påverka utformningen.

En dödsannons ska även det ut, då det är det vanligaste sättet att tillkännage dödsfallet. I denna annons kan man skriva tid och plats för begravning om man vill. 

Själva begravningsceremonin kan hållas lite var man vill så som i kyrka, kapell, krematoriekapell, församlingslokal, vid graven eller i hemmet.

Du ska även välja om det ska göras en jordbegravning eller en kremationsbegravning. Det påverkar även valet av gravplats. 

6 Dec 2020