nilma

min blogg | mina tankar | mitt liv

Att hitta jobbet man vill ha

För att hitta jobb idag så kan man gå tillväga på flera sätt. Ett enkelt sätt är att kolla in olika jobbsajter, sådana som listar olika jobb. En av dem är ju Arbetsförmedlingens egen sida, men det finns rätt många olika att kolla in. Arbetsgivare kan lägga ut jobb där, eller att de låter en rekryteringsfirma som Skill U göra det åt dem.

Ett annat sätt att hitta ett bra jobb, ett jobb du vill ha, det är att kontakta företaget direkt. Kanske det finns ett visst företag du känner att du gärna vill jobba på? Då är det inte fel att höra av dig till dem för att se om de har lediga tjänster eller om det går att göra en så kallad spontansökan. 

Bli mer synlig

Det finns även sätt att få jobb på och det är att låta arbetsgivarna hitta dig! Det går att ha olika sidor, som på Arbetsförmedlingen som är sökbar för arbetsgivare. Du kan även skapa en profil på andra jobbsökarsajter där de kan hitta dig. Annars är LinkedIn ett bra alternativ att synas på. Även där kan arbetsgivare hitta dig.

Sen är det inte fel även att använda dig av ditt eget nätverk och vänner. Lägg ut på Facebook att du söker jobb, kanske en av dina vänner har bra förslag. 

Att gå på jobbmässor och annat är även det smart sätt att hitta det jobb och de arbetsgivare du vill ha.

29 Jun 2021