nilma

min blogg | mina tankar | mitt liv

Är du på g att flytta till ny stad?

Att flytta till en ny stad är både spännande och vansinnigt läskigt. Kanske det är så att du har fått ett nytt jobb eller att du ska börja plugga. Kanske du inte känner någon alls? Har du en bostad redan och flyttar, glöm inte av att du då ska göra en flyttstädning. Flyttar du från Borås, då kan du kolla in Flyttstädborås.nu för att hitta en städfirma som hjälper dig. Om du behöver städfirma i Mölndal så finns det också att hitta på nätet. Men, när du väl flyttat till nya staden, hur gör man då för att hitta nya vänner?

Tips på hur du får nya vänner när du flyttar till en ny stad

Som liten är det relativt enkelt att få nya vänner, lite svårare är det som vuxen. Fördel är om du fått nytt jobb eller börjar studera, för då finns det personer i din närhet som du kanske kan bli vän med. Våga säga ja, och det ofta. Ska kollegorna ut på en AW – haka på. Är det en studiekamrat som frågar om du ska med på något, gör det! När du väl börjar lära känna andra, så kan du säga nej vissa gånger så klart. 

Kolla även av de kontakter du har idag, kanske de har vänner eller familj i den stad du ska flytta till. De kanske kan presentera dig för dem. 

Facebook är bra med, där finns det kompisgrupper att gå med i för att lära känna nya vänner. 

23 Jul 2020